παρέχει στους γονείς ένα πλαίσιο βοήθειας, υποστήριξης και γνώσης, προκειμένου να μπορέσουν να κατανοήσουν καλύτερα τόσο το παιδί όσο και τους εαυτούς τους, ως γονείς. Εφοδιάζει τους γονείς με την ικανότητα να αποκωδικοποιούν τα μηνύματα, που τους στέλνει το παιδί, μέσα από τη συμπεριφορά του αλλά και να συντονίζονται με τις επιθυμίες και τις ανάγκες του, τόσο για ασφάλεια όσο και για εξατομίκευση.
Μέσω της συμβουλευτικής ,οι γονείς έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν γύρω από τη ψυχοσυναισθηματική ανάπτυξη του παιδιού τους και να ανακαλύψουν νέους τρόπους προσέγγισης επιμέρους προβλημάτων, όπως π.χ. διαζύγιο, πένθος, χρόνιες ασθένειες, μαθησιακές δυσκολίες, αναπτυξιακές διαταραχές. Η συμβουλευτική προσφέρει ένα νέο νόημα στους προβληματισμούς και τις δυσκολίες γονέων και παιδιού και προσφέρει νέες δυνατότητες, που διευκολύνουν την ουσιαστική τους επαφή και επικοινωνία. Η συμβουλευτική γονέων μπορεί να έχει προληπτικό, εκπαιδευτικό ή θεραπευτικό χαρακτήρα και πραγματοποιείται και με τους δύο ή μόνο με τον ένα γονέα-κηδεμόνα του παιδιού. Συχνά, συστήνεται παράλληλα με τη θεραπεία του παιδιού.
Οι online συνεδρίες
πραγματοποιούνται διαμέσου της εφαρμογής Skype με σκοπό την άμεση διευκόλυνση σας σε ότι αφορά προβλήματα απόστασης, μετακίνησης ή περιορισμένου χρόνου. Συνιστούν τη χρήση ενός συμβατικού ηλεκτρονικού υπολογιστή - laptop ή tablet, την χρήση κάμερας (webcam), τη λειτουργία της εφαρμογής skype καθώς και ένα ικανοποιητικά υφιστάμενο δίκτυο internet. Οι online συνεδρίες είναι απαραίτητο να διέπονται από την αμοιβαία εχεμύθεια και ασφάλεια (θεραπευόμενου και θεραπευτή), δεδομένης της ύπαρξης ηλεκτρονικών μέσων.
Οι συνεδρίες πραγματοποιούνται κατόπιν συννενόησης και προγραμματισμένου ραντεβού στα στοιχεία της επικοινωνίας.
Ο λογαριασμός skype με τον οποίο εκτελείται σύνδεση είναι ο : Skype ID: Aggelikixor_Psychologos
Μπορείτε να κατεβάσετε την εφαρμογή Skype από εδώ:
Η Παιγνιοθεραπεία
είναι μία ψυχοθεραπευτική προσέγγιση, που η θεραπευτική της δύναμη αντλείται από τη συμβολική έκφραση και επικοινωνία όπως π.χ. το παιχνίδι, τη ζωγραφική και το παραμύθι.
Στη παιγνιοθεραπεία, όπως υποδηλώνει και το όνομά της, το παιχνίδι είναι το βασικό μέσο αυτοαποκάλυψης και αυτοενδυνάμωσης. Στο μεταβατικό χώρο του παιχνιδιού, φαντασία και πραγματικότητα συναντιούνται. Παίζοντας, το παιδί δημιουργεί φανταστικούς κόσμους, εντάσσοντας σε αυτούς εμπειρίες και βιώματα από τη πραγματικότητά του ,προκειμένου, να τα εκφράσει, να τα κατανοήσει και να τα επεξεργαστεί.
Με τη βοήθεια του θεραπευτή , το παιδί δημιουργεί και εξερευνά τον κόσμο του και αρχίζει να αποκτά καινούρια νοήματα για τον εαυτό του, τις δυσκολίες του και τους άλλους και να τροποποιεί τους τρόπους συμπεριφοράς του. Ο θεραπευτής εξασφαλίζει το ασφαλές θεραπευτικό περιβάλλον για το παιδί, που διέπεται από συμφωνημένους και με σαφήνεια καθορισμένους κανόνες, σεβασμό και αποδοχή των αναγκών και των προσωπικών ρυθμών του παιδιού, αναδεικνύοντας τη θεραπευτική δυναμική της σχέσης θεραπευτή - παιδιού.
Μέσα σε αυτό το ψυχολογικό περιβάλλον εμπιστοσύνης και αποδοχής το παιδί είναι ελεύθερο να «παίξει» τις δυσκολίες και τις ανάγκες του, να εκφράσει σκέψεις και συναισθήματα, που το πιέζουν, χωρίς τον φόβο απόρριψης και επίκρισής του, να εξερευνήσει εναλλακτικές συμπεριφορές και ρόλους και σταδιακά να βιώσει βαθιές εσωτερικές αλλαγές, που συμβάλλουν στη συναισθηματική του ενδυνάμωση και ψυχική ανθεκτικότητα. Η παιγνιοθεραπεία απευθύνεται κυρίως σε παιδιά και εφήβους . Η διάρκεια και η συχνότητα της θεραπευτικής διαδικασίας καθορίζονται από τις προσωπικές ανάγκες κάθε παιδιού και κάθε εφήβου αντίστοιχα.
Το νόημα κάθε συντροφικής σχέσης είναι η συναισθηματική επαφή. Συχνά, όμως αυτή η επαφή χάνεται μέσα σε ψέματα και επικρίσεις, ψευδαισθήσεις και ανεδαφικές προσδοκίες, παγιωμένες συνήθειες και άσκοπες δικαιολογίες, παρερμηνείες και παρεξηγήσεις. Η σχέση μετατρέπεται σε παλαίστρα και οι σύντροφοι από τροφοί συναισθημάτων (συν-τροφός) σε θύματα ή θύτες.
Στη θεραπεία ζεύγους
, οι σύντροφοι έχουν την δυνατότητα να ξεδιπλώσουν τις δυσκολίες και τα προβλήματα της σχέσης τους, να εκφράσουν τις ανάγκες τους και να βρουν δημιουργικές διεξόδους από τα επικοινωνιακά τους αδιέξοδα. Να κατανοήσουν τους τρόπους με τους οποίους εμποδίζεται η συνάντησή τους και να ανακαλύψουν νέους τρόπους επικοινωνίας και ύπαρξης μέσα στη σχέση.
Η ψυχοθεραπεία είναι ένα ταξίδι που κάνει ένα άτομο στα μονοπάτια της ύπαρξής του, συνοδευόμενος από έναν εξειδικευμένο ψυχοθεραπευτή. Οι δυσκολίες και ο ψυχικός πόνος ,που βιώνει το άτομο, αποτελούν την αφετηρία...
Η συμβουλευτική γονέων παρέχει στους γονείς ένα πλαίσιο βοήθειας, υποστήριξης και γνώσης, προκειμένου να μπορέσουν να κατανοήσουν καλύτερα τόσο το παιδί όσο και τους εαυτούς τους, ως γονείς. Εφοδιάζει τους γονείς...
Η παιγνιοθεραπεία είναι μία ψυχοθεραπευτική προσέγγιση, που η θεραπευτική της δύναμη αντλείται από τη συμβολική έκφραση και επικοινωνία όπως π.χ. το παιχνίδι, τη ζωγραφική και το παραμύθι. Στη παιγνιοθεραπεία...